Skal du bruge en dataerklæring til syn - så er vi her for at hjælpe dig.

Velkommen til Dansk Dataerklæring

Hvad er en dataerklæring?

En dataerklæring er en unik typegodkendelse, som følger stelnummeret på det enkelte køretøj. Det vil sige, at du kan ikke genbruge en dataerklæring i nogen form til et andet køretøj. Så har du tre ens biler som kræver en dataerklæring, så skal du have 3 dataerklæringer. En dataerklæring skal du bruge ved told- og registreringssynet i synshallen. Det er fabrikantens oplysninger der bruges på en dataerklæring, som ofte findes i brugermanualer, og på vægttavler/labels i bilen hvis køretøjet er originalt. Denne dokumentation skal vi bruge når vi skal lave din dataerklæring. En dataerklæring skal man bruge hvis man vil registrere et ikke-typegodkendelsespligtigt køretøj for første gang i Danmark. 
Du kan læse mere hos Færdselsstyrelsen.

Hvad er Dansk Dataerklæring?

Dansk Dataerklæring har mange års erfaring i formidling af korrekte og lovlige dataerklæringer til en lang række importører, både private og professionelle. En dataerklæring til syn udstedes af en prøvningsinstans, som kun kan godkendes hvis denne instans kan udstede et såkaldt KBA-P stempel godkendt af Færdselsstyrelsen i Danmark. Dansk Dataerklæring har den nødvendige ekspertise til at gennemgå køretøjsdata, så tingene bliver gjort korrekt, så kunden i sidste ende er tryg ved at få synet sit køretøj med den korrekte data. 

Upload af dokumentation.

Dansk Dataerklæring er 100% online. Du skal som kunde fremlægge alt dokumentation du har om dit nye køretøj, og uploade det via vores formular her på siden. Det er forskelligt fra køretøj til køretøj afhængig af model og alder, hvor meget og hvor detaljeret dokumentationen er. Vi vil være behjælpelige så godt vi kan for at få indsamlet alle de korrekte informationer til at vi kan få lavet en dataerklæring der er fyldestgørende. Som udgangspunkt skal du tage billeder og uploade:


Du kan bestille din dataerklæring her.